Trouwringen

Trouwringen van Juwelier Kluiter een goede keuze !

 

 

Onze trouwringen

Van klassiek tot apart, Kluiter heeft het. 

Juwelier Kluiter is alweer meer dan 30 jaar gevestigd in Vlagtwedde, een mooi dorp dat ook wel het hart van Westerwolde wordt genoemd. Juwelier Kluiter staat in deze regio bekend als dé specialist op het gebied van horloges en sieraden. Ook voor trouwringen uw vertrouwd adres met een fraai assortiment ringen .

Kom langs in onze winkel om de ringen te bekijken en vooral uitleg krijgen over de mogelijkheden als je van het getoonde model wilt afwijken, want dat is juist ook zo leuk aan deze collectie. Wij helpen graag met deskundig persoonlijk advies en nemen de tijd voor uw wensen

Zijn trouwringen duur?

Het veel gehoorde antwoord op deze vraag is: JA!

Is dit terecht?

Het is maar hoe jullie het willen bekijken……. Immers, je koopt trouwringen voor de rest van je leven. De ringen bevestigen jullie liefde voor elkaar. Denk dus bij jullie planning aan een het budget voor jullie ringen. Heb je een iets lager budget? Kijk dan eens naar andere metalen, zoals bijvoorbeeld palladium. Er is keuze genoeg. Doe geen concessies in de kwaliteit!

Let in ieder geval op een paar specifieke kwaliteitskenmerken, zoals er onder andere zijn:

  1. Zijn jullie ringen gemaakt uit één stuk? Dat maakt dat de ring overal even sterk is.
  2. Is het metaal juist gelegeerd? Door en door is uiteraard een voorwaarde; een kleurstift brengt geen oplossing.
  3. Zijn de ringen van het juiste gehalte? In Nederland spreekt men van goud als er tenminste sprake is van 58,5% goud in de legering, ofwel 14-karaat

Trouwringen koop je per set, de uitstraling van de herenring moet gelijk zijn aan de uitvoering van de damesring een veel gehoorde uitspraak. Is dat gebruikelijk? Moet dat?

Wie gaat dat bij jullie bepalen? Juwelier Kluiter verkoopt alle ringen per stuk en dus bepalen jullie ZELF hoe jullie dat willen.

Natuurlijk is het mogelijk om bij nagenoeg alle damesringen een bijpassende herenring te verkrijgen. In veel gevallen is het leuk ook hierin een stel te zijn.

Er is veel keuze in modellen en materiaal waar de ringen van gemaakt zijn:
Wanneer je kiest voor goud heb je een grote keuze. Kies je voor geelgoud, witgoud, roségoud of een combinatie van meerdere goudtinten?

 

Een korte uitleg over de verschillen:

Geelgoud

Geel goud is een goudlegering waaraan (belangrijk) meer zilver dan koper is toegevoegd. Door de witte kleur van zilver verkleurt het oranjeachtige donkergeel van 24-karaats goud naar lichtgeel .Dit is de kleur waar men vaak het eerst aan denkt, maar er is nog veel meer…
WIT-GOUD WORDT GELEGEERD………..Goud is geel! Hoe komen we dan binnen de sieradenbranche aan wit-goud? Het antwoord is simpel, men neemt een percentage geelgoud (bij 14-karaat 58,5%) en voegt in de menging (legering) producten toe, zodanig dat een wit-goud ontstaat.

Wit-goud
Dit is dus een legering van goud en palladium of nikkel en wordt nogal eens verward met platina of zilver omdat ze qua kleur op elkaar lijken.Vroeger werd meestal nikkel gebruikt voor het legeren van witgoud, dit omdat het goedkoper is dan palladium Tegenwoordig wordt veel meer palladium gebruikt, omdat witgoud met (veel) nikkel in verband met de nikkelafgifte binnen de Europese Unie niet meer mag worden toegepast. Meestal wordt er een afwerklaag van rhodium voor een meer witte glans toegepast. Dat proces wordt rhodineren genoemd. Deze laag slijt er echter met gebruik vanaf, waardoor de echte kleur van witgoud weer te zien is. Witgoudlegeringen met palladium zijn zachter en worden daarom gebruikt in zettingen van stenen. Ook Rood-goud is een legering. Rood-goud is een legering waaraan (belangrijk) meer koper dan zilver is toegevoegd.

Roségoud

Deze warme kleur is dé trend van nu! Het bestaat uit goud, zilver en koper, waarbij in de loop der jaren het rood steeds dieper wordt.

Palladium

Tegenwoordig is dit materiaal heel populair in trouwringen. Het lijkt een beetje op platina met de heldere en zilverachtige glans. Het voordeel is dat het niet verkleurt en dat het betaalbaar is.

 

Uiteraard leveren wij bij Juwelier Kluiter alle modellen standaard in 14-karaat goud, op wens kunnen uiteraard ook andere gehaltes worden geleverd.

Nog wat bestelinformatie….
De trouwringen  staan symbool voor eeuwige trouw en oneindige liefde (de ring kent geen begin of einde), die jullie beloven op jullie trouwdag.

Uitzoeken van trouwringen
Neem de tijd voor het uitzoeken van de trouwringen. Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden in diverse edelmetalen, draagcomfort, kleurstelling, kwaliteit, prijsstelling, enz.
Zoek ringen uit die echt bij jullie passen, die prettig dragen, niet afknellen en geen nare scherpe randjes hebben.

 

Ringmaat?
Laat de ringmaat altijd goed opmeten door een deskundige juwelier. Hij heeft hiervoor het juiste gereedschap. Een trouwring moet gemakkelijk over de knokkel glijden, maar moet wel stevig om de vinger zitten. Aangezien de dikte van je vinger kan veranderen door temperatuurs-wisselingen, moet je ervoor zorgen dat de ring een beetje speling heeft.

Bruid en Bruidegom altijd dezelfde ring?
Als bruid en bruidegom kun je altijd kiezen voor totaal verschillende trouwringen. Voor de symboliek maakt het niets uit, jullie weten zelf dat de trouwringen bij elkaar horen. In de onze collectie is echter wel altijd een bijpassend paar, de damesring veelal uitgevoerd met een mooie briljant.

 

 

Hoe onderhoud ik mijn trouwring?
Voor de dames: uw diamanten sieraden kunnen levenslang schitteren indien u bereid bent af en toe een kleine inspanning te leveren. Wij geven u enkele tips om uw ring perfect te houden en te beschermen tegen schade.
Uiteraard moet de kwaliteit van uw trouwring zodanig zijn dat u lang van dit sieraad kunt genieten. Het symbool van het huwelijk dient bij voorkeur te schitteren. Voor de damesring krijgt deze schittering vaak een extra dimensie door de in de ring gebruikte briljant(en).Ook uw sieraad heeft soms onderhoud nodig. Dompel uw ring in een kom met een lauwwarm zeepsop gemaakt met een zachte, onschadelijke zeep. Poets met een zachte tandenborstel en spoel af onder lauwwarm lopend water. Droog de ring af met een zachte, vezelvrije doek en gebruik GEEN papieren doekjes. TIP: sluit de spoelbak even af, zodat de ring er niet in kan vallen. Diamant is de hardste onder alle edelstenen. Hierdoor kunnen alleen diamanten elkaar beschadigen.De ring bestaat uiteraard uit meer dan een diamant. Ook het edelmetaal waaruit de ring gemaakt is moet worden gepoetst en beschermd. Om een optimale schittering te behouden, is het af te raden om vaak in contact te komen met chemicaliën zoals chloor en ammoniak. Bij zeer zwaar werk is het eveneens opletten geblazen. Zeker de zetting kan kwetsbaar worden, waardoor uiteindelijk een steen verloren kan raken. Daarnaast is het advies deze zetting met regelmaat te (laten) controleren.Uw juwelier Kluiter zal u hier graag bij van dienst zijn.

Gratis parkeren voor de deur!

 

Meer weten over trouwen?

kijk eens op: http://trouwzaken.nl/

 

[product_category category=”trouwringen” per_page=”24″ columns=”4″ orderby=”price” order=”asc”]