Oorgaatjes zetten

Juwelier Kluiter gebruikt het Studex® System 75™

Oorgaatjes prikken met Studex System 75 is nauwelijks merkbaar, bijna geruisloos en daarom ook voor kinderen ideaal. Het biedt het beste wat betreft hygiëne: de oorstekers en cartridges worden met steriele wegwerp-omhulsels direct in het apparaat gezet. De gepatenteerde technologie garandeert een zacht zetten van het oorgaatje. Het systeem is daarom ook geschikt voor het zetten van gaatjes nabij kraakbeen.

Bij kinderen graag even afspraak maken omdat wij bij kinderen beide gaatjes tegelijk prikken!

oorgaatjes_pijnloos

Doet gaatjes zetten pijn?

Zippy antwortet.Dit is een van de vragen, die ons het meeste gesteld worden. Met onze apparaatjes is het zetten van gaatjes een kwestie van seconden. Het enige wat u zult voelen is een klein prikje. Met ons Studex System75 merkt u nauwelijks dat het gaatje al gemaakt is. Zelfs voor kinderen is dit systeem bijzonder goed geschikt.

Laat de eerste oorbellen minstens 8 weken in uw oor, zonder ze eruit te halen. In het kraakbeen laat u de oorbellen minsten 12 weken onafgebroken in uw oor.
Na 8 weken (bij de oorlel) oftewel 12 weken (in het kraakbeen) kunt u de oorbellen verwijderen en meteen door een oorbel van uw keuze vervangen.

Het STUDEX PLUS System heeft zich in meer dan 40 jaren in omloop bewezen. De steriele, eenmalige verpakkingen waarin de oorbel en de pousette aanwezig is, bevat ook een eemalige pousette adapter en een wegwerpbare oorsteker-adapter. Juwelier Kluiter installeert deze vakkundig op het instrument. Een flexibel schild op de wegwerp-poussetteadapter zorgt er voor dat uw oor nooit met het instrument zelf in contact komt.

De gepatenteerde systemen om gaatjes in de oren te zetten  van Studex zijn veilig ehygiënisch. De eerste oorbellen, waarmee de gaatjes gezet worden, zijn in steriele wegwerpverpakkingen verpakt. De precisie-instrumenten zijn heel eenvoudig  en snel . Hierbij word gelijktijdig het gaatje gemaakt, de oorbel  in het oorgaatje gezet en de sluiting (pousette) op de achterkant aangebracht.

914x374_3-Voordelen

Groeien oorgaatjes weer dicht?

Judy antwortet.Pas gezette oorgaatjes en nog niet genezen oorgaatjes zullen dichtgroeien, wanneer men de oorbellen eruit haalt. Daarom moet men de eerste oorbellen minstens 6 weken in de oorlel of 12 weken in het kraakbeen ononderbroken laten zitten.
Eenmaal volledig genezen oorgaatjes groeien daarentegen niet meer toe. In het gaatje ontstaat binnenin rondom een nieuwe huid, die daarmee de ontstane, door het gaatje te zetten “wond” afsluit. Soms ontstaat de indruk van het dichtgroeien, omdat zich binnenin een talkdruppel vormt, wanneer men een tijdlang geen oorbellen meer draagt.

MCMS_IMG_1_1__3943-300x180 studex Studex_System75_cartridge_300dpi-300x267

 

 

 

Onze verzorgingstips voor uw oorgaatjes

Goede verzorging is belangrijk voor mooie en gezonde oren

U zult bijzonder veel plezier van uw nieuwe oorgaatjes hebben, als u deze na het gaatjes zetten goed behandelt en regelmatig verzorgt. Statistieken tonen aan dat de meeste infecties of problemen ontstaan na het gaatjes zetten door onjuiste verzorging of gebrek daaraan. Deze verzorgingsinstructies helpen u het genezingsproces te ondersteunen en om complicaties te vermijden.

 • Raak de oorbel of het oor alleen aan met schone handen.
 • Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste twee keer per dag met Studex Ear Care Solution, Antisept of Ear Care Gèl  op het nieuwe gaatje aan te brengen, zonder daarbij de oorbellen uit het oor te halen. Draai de oorbellen 2 – 3 keer door 180 ° (halve draai) naar links en naar rechts. Zorg ervoor dat je haren zich niet om de pousette (sluiting) wikkelen.
 • Tussen het reinigen door moeten de oren zo weinig mogelijk met vocht in aanraking komen.

Wat moet u vermijden?

 • Verwijder de oorbel niet onnodig of raak de oorbel niet onnodig aan.
 • Duw de pousette niet te dichtbij  uw oor. De pousette moeten zich altijd aan de achterkant van de oorsteker bevinden om te zorgen voor een voldoende luchtcirculatie. Er is een inkeping voor de optimale positie van de pousette.

Wat kunt U doen, om het genezingsproces te verbeteren?

 • Laat de eerste oorbellen ten minste weken 8 in de oorlel zonder ze te verwijderen. In het kraakbeen moet de oorbel op zijn minst 12 weken voortdurend in het oor blijven zitten.
 • Na 8 weken (in het geval van de oorlel) of 12 weken (in het kraakbeen), kunt u de oorbellen verwijderen en direct vervangen door een andere oorbel.
 • Gebruik alleen oorstekers tijdens de eerste 5 maanden (in het geval van de oorlel) of tijdens de eerste 12 maanden (in het gebied van kraakbeen) geen oorhangers. De oorbel moet gemaakt zijn van nikkelafgiftevrij chirurgische staal of andere anti-allergene materialen. Alle Studex oorbellen van de Sensitive lijn zijn bij uitstek geschikt als vervolg-oorbellen. In uw lievelingswinkel, vindt u eveneens vele andere hoogwaardige oorbellen, bijvoorbeeld gemaakt van echt goud, die je perfect als vervolg-oorbellen  kunt gebruiken. Voor het gebied van kraakbeen raden we de barbells aan.
 • Vermijd contact met haarspray, shampoo, zeep etc. bij het pas gemaakte gaatje. Je moet na douchen of baden, het oor grondig met water spoelen en vervolgens behandelen met een Studex huidverzorgingsproduct.
 • Lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur. Wanneer  onevenredige pijnen, zwellingen of roodheid ontstaan moet u per omgaande een arts bezoeken.

studex_kinderen_oorgaatjes

 

Ik geloof dat mijn oorgaatje ontstoken is. Wat kan ik doen?

Hopper antwortet.Ontstekingen aan de oorgaatjes kan u voorkomen, wanneer u steriele oorbellen gebruikt en uw oorgaatjes na het zetten regelmatig verzorgt. Let er op dat u de sluiting (poussette) niet te dicht tegen het oorgaatje aan duwt, zodat er genoeg lucht bij het oorgaatje komt. Dat verbetert  het  genezingsproces. Verder moet u er op letten, oorbellen te dragen van een materiaal, dat u goed verdragen kan en die aan de gezondheids richtlijnen voldoen. Onze Studex schietoorbellen zijn steriel verpakt. Onze andere oorbellen van de Sensitive serie zijn anti allergisch, nikkelafgifte-, lood-, cadmium- en kobaltvrij en daarom een goede keuze.Bij nieuwe oorgaatjes mag u de schietoorbellen niet verwijderen, wanneer u de lotion aan de voor- en aan de achterkant op het oorgaatje doet, omdat dit anders dichtgroeien kan.Bij genezen oorgaatjes (na minstens 8 weken ononderbroken dragen van de schietoorbellen) kunt u de oorbellen verwijderen, omdat de genezen oorgaatjes niet meer dicht groeien. Voordat u nu nieuwe, andere oorbellen indoet, kunt u deze eveneens met  Studex After Piercing Lotion reinigen.Wanneer u problemen krijgt tijdens het dragen van oorbellen van andere fabrikanten (bij volledig genezen oorgaatjes) kan het ook zo zijn, dat u op dit materiaal allergisch reageert. Dan bevelen wij aan, deze oorbellen uit te doen, totdat de oorgaatjes weer genezen zijn met behulp van After Piercing Lotion.Enkele dagen later kunt u oorbellen dragen, waarvan u zeker weet dat u ze goed kunt verdragen. U kunt eventueel op een later tijdstip nogmaals testen of u inderdaad allergisch op de nieuwe oorbellen reageert. Indien dit zo is, moet u in de toekomst opletten dat u alleen materiaal draagt, dat goed voor uw oren is.Zelfs oorgaatjes, die u al jaren heeft, kunnen een keer ontsteken, ook wanneer u oorbellen draagt, die u tot dan toe goed kon verdragen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door kleine scheurtjes, die ontstaan bij het aan- en uitdoen van sjaals of mutsen. Ook in dit geval kunt u de oorgaatjes met Studex After Piercing Lotion verzorgen. Eventueel wisselt u voor een tijdje naar kleine oorbellen, die u eerst reinigt met de lotion.Een lichte pijn en roodheid, die direct na het gaatjes zetten optreden, zijn volledig normaal. Wanneer u onze verzorgings-instructies opvolgt, zouden deze na 48 uur verdwijnen.

Bijzondere kenmerken van het kraakbeen gebied

 • Als gevolg van de nutriënten armoede van het kraakbeen moet men er rekening mee houden dat het kraakbeen van het oor in vergelijking met de oorlel een langere  genezingstijd  heeft (maximaal 3 maanden).
 • Ook hier geldt: lichte zwelling en rood worden van het oor dat direct optreedt nadat de oorbel gezet is, is volledig normaal. Als u onze instructies opvolgt, moeten deze symptomen verdwijnen binnen de 48 uur. Wanneer  onevenredige pijnen, zwellingen of roodheid ontstaan moet u per omgaande een arts bezoeken.
 • Let op: Ga met piercings in het gebied van het kraakbeen van het oor nooit lichtzinnig om! Wanneer u hier verzuimt, de naverzorgingsinstructies zorgvuldig uit te voeren of geen arts raadpleegt wanneer er complicaties optreden, kan dit permanente schade in het gebied van het kraakbeen veroorzaken.

Studex 3