Reparatie en tips

 

Juwelier Kluiter reparatie service

Bijna 50 jaar ervaring op het gebied van reparaties aan horloges,zilver en goud. Wij kunnen uw horloge of sieraad weer vakkundig repareren zodat u er weer jaren van kunt genieten. Onze deskundige goudsmid maakt uw zilveren en gouden sieraden weer als nieuw voor normale prijzen.

Ook maken wij van uw dierbare trouwring een bijzonder nieuw sieraad. Ook voor gedenksieraden bent u bij ons op het juiste adres. Wij maken o.a. Gedenksieraden met  vingerafdrukken ,as of haarlokjes.

 

Horloge reparatie atelier

horlogereparatieatelierBel ons eens als uw horloge stuk is,wij hebben een eigen atelierimage waar uw horloge in goede handen is. Wij beschikken over een eigen glas opzet service voor elk merk horloge,wij vervangen desgewenst ook de band van uw horloge.

Wij repareren zowel quartz als mechanische uurwerken en ook een Eco-Drive of kinetic uurwerk is bij ons in goede handen. Voor vragen kunt u bellen naar 0599 313519.

U kunt uw horloge naar ons opsturen waarbij wij snelle reparatie in goed overleg garanderen. Wij voeren geen onnodig dure reparaties uit, maar overleggen eerst met u wat de mogelijkheden zijn en de prijzen zo dat u een juiste keuze kunt maken.

Wij repareren, meeste gangbaare mechanische en quartz horloges tegen scherpe prijzen.
Daarnaast kunnen we ook glazen vervangen, nieuwe batterijen inzetten, pakkingen vervangen en alles voor uw horloge verzorgen.
Wanneer een horloge geheel is nagezien, is het natuurlijk van belang dat het horloge natuurlijk ook weer gelijkloopt, daarvoor moet het horloge weer opnieuw afgeregeld worden. Met een speciaal contrôle apparaat kunnen zowel mechanische, quartz, als stemvork-horloges worden nagezien op het precies op tijd lopen. Natuurlijk is een kwartshorloge dan weer veel nauwkeuriger dan een mechanische. Afhankelijk van de afwijking in de dagelijkse praktijk kan het horloge dan nog bijgeregeld worden..

Voor reparaties van horloges kunt u kosteloos een opgave van de reparatiekosten en de geschatte levertijd vragen.

Wij repareren geen klokken !

 

Belangrijke tips

Tenzij bij aankoop duidelijk vermeld is dat Uw horloge waterdicht is, (let op er zijn diverse soorten waterdichtheid) is het verstandig om Uw polshorloge niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Ook het dragen aan een vochtige pols wordt afgeraden, het tast de eventuele lederen band aan. Komt er toch water of condens in Uw horloge, wacht niet, maar kom direct naar onze winkel, ook al doet het uurwerk het nog. Vocht is de grootste vijand van uw horloge, het veroorzaakt roest en dat kan uw horloge ruineren (onherstelbaar). Als het glas van Uw horloge breekt of barst, laat het dan vervangen. Zelfs door een klein barstje in het glas kunnen stof en vocht binnendringen en het uurwerk beschadigen.
Laat de batterij van Uw horloge (quartz uurwerken) direct vervangen wanneer hij leeg is. Lege batterijen kunnen lekken en dat is desastreus voor het uurwerk.
Wanneer moet Uw horloge een onderhoudsbeurt ondergaan? Zelf kunt U dit vaststellen: Wanneer Uw horloge achter gaat lopen betekent dit dat de speciale olie die in het uurwerk zit ingedroogd is, op dat moment is het raadzaam het horloge bij ons ter reparatie aan te bieden voor een algemene onderhoudsbeurt. Uit ervaring weten wij dat dit om de 5-7 jaren dient te gebeuren, echter kan het ook zo zijn dat dit pas na 10-12 jaar het geval is. U zelf kunt het moment vast stellen wanneer het uurwerk achter loopt. Fabrieks adviezen spreken van elke 2-3 jaren. Onze ervaring is dat een goed uurwerk langer goed blijft lopen, maar dat ligt uiteraard ook aan de wijze van gebruik.
Probeer nooit Uw horloge zelf te repareren! Het uurwerk bestaat uit vele kleine onderdelen en het openen van een horlogekast kunt U beter aan ons, Uw deskundige overlaten.

 

Batterij wissel

Alle horloges worden met de grootse zorgvuldigheid behandeld. Zo wordt, alvorens het horloge open te maken, eerst de kast rondom de deksel gereinigd, zodat bij opening geen loszittend vuil in het uurwerk kan komen.

ECHTER: Wat wij niet kunnen voorkomen is dat de rubber pakking na opening meestal niet meer waterdicht afsluit. De oorzaak hiervan is dat de pakking door de tijd is verhard en zich heeft verkleeft met de deksel, zowel als de kast. Bij opening breken er als het ware stukjes van het rubber af, die aan kast of deksel blijven zitten. Bij iedere reparatie waar de kast geopend moet worden, is het raadzaam de pakking te laten vernieuwen en het horloge op waterdichtheid te laten testen. Er kan echter geen aanspraak gemaakt worden op garantie, ook al is het horloge na batterijwissel getest op waterdichtheid en oké bevonden. Horloges met een schroefdeksel kunnen na vervanging van de pakking meestal weer goed waterdicht gemaakt worden. Dit gebeurt echter alleen op verzoek en volgens prijsopgave. Veel horloges kunnen na een batterijwissel zelfs niét meer waterdicht gemaakt worden. Dit geldt met name voor horloges met een drukdeksel. Van garantie op waterdichtheid kan alleen sprake zijn als de het horloge voor behandeling naar de importeur/fabrikant is geweest. Dit geldt met name voor duikershorloges.

 

Onderhoud Horloge

Hoe kan ik mijn horloge het beste onderhouden?

Wind een mechanisch horloge altijd op in de richting van de klok. Haal het horloge daarbij van je pols om het mechaniek zo min mogelijk te beschadigen. Ook al is het horloge ‘shockproof’, bescherm het altijd tegen harde stoten en schokken. Stel het ook niet bloot aan extreme temperatuurwisselingen. Leg het horloge bijvoorbeeld niet regelrecht van uw pols op een koud marmeren blad.

Tenzij bij aankoop duidelijk is vermeld dat je horloge waterdicht is, is het verstandig om het polshorloge niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Ook het dragen aan een vochtige pols wordt afgeraden. Komt er toch water of condens in het horloge, ga er dan mee naar de horlogemaker of juwelier, ook als het uurwerk het nog doet. Vocht veroorzaakt roest en roest kan het horloge ruïneren. Als het glas van je horloge breekt of barst, laat het dan vervangen. Zelfs door een kleine barst in het glas kunnen stof en vocht binnendringen en het binnenwerk beschadigen.

Laat de batterij van uw horloge direct vervangen wanneer hij leeg is. Lege batterijen kunnen lekken en dat is rampzalig voor het uurwerk. Vooral mechanische horloges bevatten bewegende onderdelen. Die delen worden gesmeerd met een bijzonder soort olie. Het is aan te raden het horloge elke twee tot drie jaar te laten reinigen en eventueel van nieuwe olie te laten voorzien.

Probeer nooit het horloge zelf te repareren! Het uurwerk bestaat uit vele kleine onderdelen en het openen van een horlogekast kan je dan ook beter aan een deskundige overlaten. Ook voor het onderhoud van het horloge geldt: vraag je horlogemaker of juwelier om advies, hij of zij zal graag al de vragen beantwoorden.

 

Uw dierbaarste ring verwerkt tot een schitterend sieraad

Uw dierbare ring vermaken wij naar een prachtig sieraad.sieradenvermaken
Het blijven dezelfde ringen maar met een nieuw uiterlijk.
Trouwringen hebben een emotionele waarde. Deze hebben we gekregen van een dierbare. U kunt de trouwring(en) van u en/of uw dierbare door ons laten verwerken tot een prachtig sieraad, vervaardigd naar uw eigen smaak en inzicht.
Of trouwringen van uw ouders tot een mooie moderne ring maken.

Hiermee kunt u veel kanten op: Deze ringen omsmelten en er iets nieuws van maken. Of de ringen behouden en dit als uitgangspunt nemen en er een mooie fantasiering van maken. Er kan symboliek in verwerkt worden.

 

Omsmelten van oud goud

Onder oud goud verstaan wij sieraden die u niet meer draagt, of die al vaak gerepareerd zijn. Goud is veel waard. Dit ‘oude’ goud kunt u laten omsmelten. Hiervan kunt u dan een nieuw sieraad laten ontwerpen en maken. Het voordeel is dat u met het goud komt en zo materiaalkosten bespaart. U krijgt er een degelijk en massief sieraad voor terug. Massieve sieraden gaan levenslang mee.
Kijk eens in de winkel voor de mogelijkheden !

Wij helpen u graag verder.