satellite_wave_f150_banner__04228

 

 

 

Wat is Citizen Eco-Drive?

 

Sinds de oprichting in 1918, heeft CITIZEN zich als doel gezet door middel van voortdurend onderzoek en permanente ontwikkeling, horloges te maken die alle mensen de exacte tijd weergeven en hun leefwijze ondersteunen. Te beginnen met een goede functionaliteit van het horloge over een goed draagcomfort en met uiteindelijk de grootst mogelijke precisie – wij zijn op een nooit eindigende weg van vernieuwing en verbetering van onze horloges.

Eco-Drive: Een horloge wat nooit stopt, waar U ook bent geen batterijen meer nodig !

Het was een uitdaging voor CITIZEN om een technologie te ontwikkelen, die ervoor zorgt dat het horloge overal ter wereld functioneert, zonder te stoppen. In 1976 presenteerden wij ’s werelds eerste, door licht aangedreven analoog kwarts horloge. Dit horloge werd uitsluitend aangedreven door licht als energiebron. Deze technologie, die vandaag de dag bekend staat als “Eco-Drive”, kan de energie die nodig is om het horloge aan te drijven, genereren uit alle natuurlijke, kunstmatige en zelfs zwakke lichtbronnen. Daardoor wordt het vervangen van batterijen overbodig. Als pionier op het gebied van zonne-energie zoeken wij altijd nieuwe uitdagingen om alle mogelijkheden voor het opwekken van elektriciteit door licht te benutten.

Wat zijn de voordelen van een Eco-Drive horloge?

Eco-Drive_Startbild Eco-Drive benut iedere vorm van licht om het horloge aan te drijven en is zodoende milieuvriendelijk.
Eco-Drive maakt een batterijwissel met de bijbehorende onkosten overbodig.
Dankzij de donkergangreserve kan het horloge ook geruime tijd zonder licht.
Doordat een batterijwissel overbodig is, worden jaarlijks miljoenen batterijen bespaard en wordt chemisch afval vermeden!
Eco-Drive horloges hebben een energie-spaarfunctie, die automatisch opstart zodra het horloge te weinig licht krijgt of als het horloge in het donker wordt bewaard.
De wijzers blijven stilstaan, echter loopt het uurwerk op de achtergrond gewoon verder. Op deze wijze kan max. 80% energie worden bespaard.
De laad-indicatie verstrekt de gebruiker de informatie, door het bewegingsritme van de secondenwijzer, dat het horloge weer licht nodig heeft en de accu moet worden opgeladen.

G_ecodrive

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eco-Drive licht wordt tijd.

Iedere vorm van licht doordringt de wijzerplaat, wordt door een sensibele lichtcel in aandrijvingsenergie omgezet en aan het precisie kwartsuurwerk doorgegeven alsook in een oplaadbare accu, die het horloge als energiebron dient, opgeslagen. Slechts 1 minuut licht is voldoende, om de Eco-Drive aandrijving te starten.

Citizen Radio controlled horloges

Vanuit de overtuiging, dat er een eenvoudige methode moest zijn om de tijd absoluut exact te meten, was Citizen de pionier bij de ontwikkeling van endergestuurde horloges. Deze horloges geven altijd de exacte tijd aan. Dit is mogelijk geworden door de ontvangst van het standaard tijdsignaal uitgaande van een cesium atoomklok die slechts een tijdafwijking van één seconde per 100.000 jaar heeft. Het horloge analyseert de ontvangen gegevens en benut deze gegevens om de juiste datum en de correcte tijd aan te geven. Het horloge hoeft niet meer handmatig te worden ingesteld!

Wat zijn de voordelen van Citizen radio controlled horloges?

 • Automatische tijdinstelling.
 • Absoluut exacte tijdmeting.
 • Geen handmatig instellen van de zomer- en wintertijd.
 • Exacte tijdmeting met een absolute precisie.
 • De afwijking per 1.000.000 jaar is slechts één seconde.
 • De Full Metal Case beschermt het uurwerk en maakt een
 • waterdichtheid t/m 20 bar mogelijk, zonder de ontvangst
 • van het zendsignaal nadelig te beïnvloeden.
 • Door de Eco-Drive aandrijving zijn alle horloges, ook binnen
 • de Radio Controlled collectie, milieuvriendelijk omdat
 • een batterijwissel overbodig is

De automatische tijd synchronisatie met het signaal in Mainflingen, bij Frankfurt, maakt een handmatige tijdstelling overbodig. Ook de datum staat altijd goed! Dat is ideaal met een Citizen Radio Controlled horloge.

radio-controlled

 

 

Eco-Drive SATELLITE WAVE horloges

De Eco-Drive SATELLITE WAVE combineert een innovatief satellietgestuurd tijdwaarnemingssysteem met een drastisch verbeterde ontvangstgevoeligheid en de door CITIZEN gepatenteerde lichttechnologie Eco-Drive. Niet alleen laat dit horloge de tijd op een nieuwe manier zien dankzij de signalen van navigatiesatellieten, het is ook een nieuwe stap in de evolutie van het oorspronkelijk door licht aangedreven horloge.

Satellietgestuurd tijdwaarnemingssysteem

De Eco-Drive SATELLITE WAVE – AIR ontvangt signalen van navigatie-satellieten die op 20.000 kilometer afstand rond de aarde draaien. Dit zorgt ervoor dat de signalen overal ter wereld ontvangen kunnen worden. Dankzij de snelste automatische aanpassing van datum en tijd* biedt dit horloge perfecte nauwkeurigheid op elke open plek, waar u zich ook bevindt. En door de innovaties van CITIZEN op het gebied van geavanceerde ontvangstgevoeligheid konden wij ’s werelds eerste** satellietgestuurde horloge met een Full-Metal-Case ontwikkelen.
* April 2013, als een door licht aangedreven, satellietgestuurd horloge onder optimale omstandigheden (volgens onderzoeksgegevens van CITIZEN WATCH)

03-figure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een gebruiksaanwijzing voor uw Citizen horloge ?

Kijk dan op : http://www.citizenwatch.nl/nl-NL/Manuals

Neem eens een kijkje in onze zaak naar de vele Citizen modellen !